Verslag en foto’s van Koningsdag 2022

      Reacties uitgeschakeld voor Verslag en foto’s van Koningsdag 2022

Koningsdag is weer als vanouds gevierd in Bovensmilde. Veel mensen kwamen af op het feestgedruis op het terrein van ijsvereniging Voorwaarts. De dag begon traditioneel om 11 uur met het fietsen versieren, waarna de groep met ruim 45 kinderen in optocht met lawaai door het dorp trok. Bij terugkomst werden de kinderen getrakteerd op een ijsje door Van der Linden.

De kleedjesmarkt werd uitgestald door diverse kinderen en volwassenen en de laatste inschrijvingen voor ‘De alleskunner van Bovensmilde’ liepen binnen. Ondertussen vermaakten de kinderen zich bij de knutseltafel en met een heuse Koningsdag spellenkaart. Hiermee konden ze spellen spelen als blikgooien, touwtje trekken en draaien aan het rad van fortuin, waarmee prijzen te winnen waren. Aan het einde van de dag was Jutta de gelukkige winnares van de speelgoedbon, die verloot werd onder alle ingeleverde Koningsdag spellenkaarten.

Om 12.30 uur ging de allereerste editie van ‘De alleskunner van Bovensmilde’ van start. Bijna 40 deelnemers, jong en oud gingen verdeeld over 4 groepen de strijd met elkaar aan. Er kwamen heel veel verschillende onderdelen aan bod, waarbij veel verschillende technieken werden getest. Denk aan een bottleflip, een blokje hout hengelen van een afstand, een blikje raken met een nerf gun en het oplossen van verschillende puzzels. Maar ook een pluimpje in de hoepel slaan was een onderdeel, dat mede mogelijke gemaakt werd door sportvereniging WIK uit Bovensmilde. Bij elk onderdeel viel 1 deelnemer per groep af. Meneer Warners en Clown Bennie deden live verslag voor al het publiek dat er op af was gekomen.

Uiteindelijk gingen er per groep 2 deelnemers door naar de finale. Alle finalisten gingen in ieder geval met een doos oranje tompoezen naar huis. In een spannende afvalrace namen ze het tegen elkaar op voor de prijs van €100,-. Er werden onder andere badeendjes in een zwembad geschoten, topografie werd getest en in het eindspel moest de code van de koffer tevoorschijn gehaald worden. Met bloed, zweet en tranen namen Ruben en Ben het tegen elkaar op. Uiteindelijk ging Ben Klaucke er met de prijs en de titel De Alleskunner van Bovensmilde 2022 vandoor.

Wij zijn Bovensmilde en de Oranje Feestvereniging Bovensmilde hebben als organisatie genoten van alle blije gezichten op deze dag. We willen ijsvereniging Voorwaarts nogmaals bedanken voor de gastvrijheid op hun ijsbaanterrein en natuurlijk willen we alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet. Zonder jullie konden we dit niet organiseren.

 

Hieronder de foto’s van Koningsdag 2022.

 

Fiets versieren en de optocht

De Alleskunner van Bovensmilde

En verder…