Koningsdag Bovensmilde in de ban van Tequila

      Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag Bovensmilde in de ban van Tequila

Koningsdag in Bovensmilde werd dit jaar georganiseerd door de Oranje Feestvereniging en Jeugdwerk Bovensmilde, met uitstekende medewerking van IJsvereniging Voorwaarts.

Fiets versieren

Traditiegetrouw begon het feest natuurlijk bij de Kiem, de brede school van Bovensmilde, waar de Oranje Feestvereniging de versierspullen voor de fietsen al weer klaar had liggen. De meer dan 50 kinderen hadden zichzelf en hun fietsen prachtig versierd voor de optocht door Bovensmilde die om rond half 11 vertrok door de Zonnedauw en Snavelbies naar de IJsbaan.

Daar wachtte hen een lekker ijsje en het Wilhelmus.

Spellen, luchtkussens en  gezelligheid

Op het terrein van IJsvereniging Voorwaarts was er voor elk wat wils te doen.

Zo kon je tweedehands spulletjes kopen en verkopen op de vrijmarkt en oudhollandsche spelletjes doen onder de Tipi-tent. Op het terrein stonden diverse luchtkussen en was er het Gladiatorenspel; waarbij je je tegenstander met een mega kussen van een verhoging moest proberen af te slaan. Natuurlijk ontbrak het Rad van Fortuin niet waar je leuke prijsjes kon winnen.

Eten en drinken

Op het terrein kon je genieten van een broodje hamburger en broodje knakworst. Voor de kids was er een suikerspin en uit de ranjageit kon je je eigen ranja tappen.

De bar was in handen van IJsvereniging Voorwaarts waar iedereen zijn natje kon halen en de vrijwilligers een kop soep met een broodje kregen.

Schijt je rijk

Om 16:00 uur begon het spektakel waar half Bovensmilde naar uit had gekeken: Schijt je rijk.

In een afgezet en nauwkeurig uitgemeten stukje weiland op het ijbaanterrein werden de twee beste koeien uit de stal van Timmermans, Tequila en Classic, 1 voor 1 losgelaten. Tequila beet het spits af. Wat zij niet wist, was dat de plek waar zij haar vlaai zou deponeren een winnaar zou opleveren die € 444,- zou winnen!

Vooraf konden mensen namelijk een klein stukje van het weilandje kopen.

Terwijl Tequila lekker rond huppelde in de weide, deponeerde Classic na 10 minuten haar eerste vlaai: in de veewagen! Alle hoop was dus gevestigd op Tequila.

Foto gemaakt door: Jaline Hoekstra

Toen na 45 minuten er nog steeds geen vlaai was gedeponeerd werd Classic erbij gehaald.

Die begreep wel wat de bedoeling was en deponeerde haar (2e !) vlaai in vakje 0131 van de Familie Snijder.

Prijsuitreiking en gezelligheid

Onder het genot van een drankje werd de prijs van € 444,- in een volle kantine van de IJsbaan uitgereikt. Het bleef nog lang gezellig.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag die, dankzij het droge en ondanks het koude weer, een succes was.

Foto gemaakt door: Jaline Hoekstra

Oranje Feestvereniging en Jeugdwerk Bovensmilde bedanken IJsvereniging Voorwaarts voor hun gastvrijheid en uitstekende service. Maar last but not least: bedanken wij alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan deze succesvolle dag.