Vlaggen met foto’s omgekomen Franse parachutisten

      Reacties uitgeschakeld voor Vlaggen met foto’s omgekomen Franse parachutisten

Vanaf 19 februari hangen er in Assen we heel bijzondere vlaggen. Op de vlaggen zijn foto’s van Franse parachutisten te zien die tijdens operatie Amherst zijn omgekomen.

Gedurende operatie Amherst landden 702 Franse parachutisten in Noord-Drenthe als voorbereiding op de aanval op Groningen door de Canadezen. Helaas kwamen tijdens operatie Amherst 33 Franse parachutisten om het leven.

De vlag aan de Zuidersingel met daarop een afbeelding van luitenant de Sablet.

Op 8 april 1945 kwam luitenant Gabriel de Sablet in Bovensmilde door verdrinking om het leven. Elk jaar leggen wij als Oranje Verenging tijdens dodenherdenking een bloemstuk bij het graf van luitenant de Sablet.

Aan de Zuidersingel in Assen hangt een vlag met daarop de afbeelding van Gabriel de Sablet. Verder zijn er vlaggen van de omgekomen militairen te vinden aan o.a. de Vaart, Collardslaan en het Koopmansplein. Een mooi eerbetoon voor degenen die stierven voor onze vrijheid.

Wij willen ook dit jaar weer samen met de inwoners van Bovensmilde een bloemstuk leggen bij het graf van luitenant de Sablet en Jan Boer.

U vindt hier meer informatie over luitenant Gabriel de Sablet en Jan Boer.