Verslag Sinterklaas Intocht 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Verslag Sinterklaas Intocht 2021

Vanwege de Corona pandemie was het vorig jaar niet mogelijk om Sinterklaas naar Bovensmilde te halen. Ook dit jaar blijft de pandemie voortwoekeren en bleek een traditionele intocht met eindfeest niet haalbaar. Gelukkig bleek met een aantal aanpassingen een intocht van Sinterklaas toch mogelijk. Door het scannen van de QR-codes van de vrijwilligers, het dragen van mondkapjes, 1,5 meter afstand en ventilatie was het mogelijk dit feest op een verantwoorde wijze te organiseren.

Chocoladeletters voor onze leden

Deze feestelijke dag begon in de ochtend met het rondbrengen van chocoladeletters naar de 60+ leden van onze vereniging. We merken als bestuur dat onze leden dit kunnen waarderen en we kregen ook in rijmvorm een bedankje.

“Wat een verrassing in de bus.

Mis alleen de Pieten kus.

Maar ondanks deze pandemie.

Ben ik toch blij met wat ik zie.

Wil dan ook dank zeggen aan de Sint en Pieten.

Ik  zal er lekker van gaan genieten.”

De Intocht

Vanaf twee uur in de middag trok de Sint met Pietenband, motorpieten en jeugdcircus Bombari door het dorp. Om ruimte te creëren voor 1,5 meter afstand onderling reden we dit jaar een verlengde rondrit. De Sint en hoofdpiet werden vanwege de lengte van de route door middel van trikes door het dorp vervoerd. Veel kinderen waren weer blij om de Sint en pieten te zien en begroetten hem dan ook enthousiast en genoten zichtbaar van de circusacts van Bombari.

Cadeaus voor alle jeugdleden t/m 8 jaar

Na de intocht konden de kinderen hun cadeau ophalen in de Spil. Hierbij mocht 1 begeleider aanwezig zijn en was het dragen van een mondkapje verplicht. Door de Corona maatregelen was een wachtrij onvermijdelijk maar gelukkig was er vermaak door middel van danspieten die dansten op het nummer “de Pietenpokie” geschreven door Johan Meijers en ingezongen door Karin Kempenaar. 

De kinderen kregen tevens de mogelijkheid om de Sint te bedanken voor het cadeau dat ze van hem hadden gekregen.

Dank aan alle vrijwilligers

Als bestuur van de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde zijn we blij dat we dit jaar de intocht op aangepaste wijze hebben kunnen vieren. Onze dank gaat dan ook uit naar alle vrijwilligers die dankzij de extra inspanning vanwege Corona er samen met ons er een mooie intocht van hebben gemaakt. In het bijzonder willen wij de groep CS-Riders bedanken voor hun aanwezigheid en als vereniging willen wij hun goed werk ondersteunen met een donatie van 250 euro.

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer tijdens de intocht in Bovensmilde !

Een verslag van de intocht door middel van foto’s vind je hier.