Verslag Fietspuzzeltocht 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Verslag Fietspuzzeltocht 2021

Zondag 5 september organiseerde de Oranje Feestvereniging Bovensmilde de jaarlijkse fietspuzzeltocht. Het was prachtig weer voor de bijna 50 mensen die zich rond 13 uur inschreven bij De Spil.

Er was keuze uit twee tochten. Het merendeel volgde de puzzeltocht met als thema piraten. Onderweg konden punten verdiend worden met diverse vragen en opdrachten. Bij de nieuwe houten speeltuin nabij het Assense Kloosterveen was de eerste stop, waar de kinderen met een speurtocht de schatkist met cadeautjes moesten zoeken. Via aanwijzingen kwamen ze daarna bij het Arboretum aan, waar de tweede stop was. Hier konden foto’s gemaakt worden verkleed als piraat. Vervolgens ging de tocht langs de golfbaan, waar een knikkerspel gespeeld werd voor de punten, om uiteindelijk via het Duurzaamheidscentrum weer terug te keren naar Bovensmilde.

Bij iedere tussenstop was drinken en een lekkere traktatie. Terug bij de Spil was Tuttemien aanwezig om te schminken en ballonfiguren te maken, waarna de laatste punten bij elkaar geschraapt konden worden met spellen als boogschieten, elastiekjes schieten en een dartspel. Na een drankje en ijsje werd familie Moes als winnaar uitgeroepen. Alle kinderen zijn met een prijsje en een heus piraten fiets diploma weer huiswaarts gekeerd.

Wij vonden het een geslaagde middag en willen alle deelnemers bedanken voor hun enthousiaste inzet. De fietspuzzeltocht is mede mogelijk gemaakt door Boerderijwinkel Smilande en ‘Jeugd aan zet’ van de gemeente Midden Drenthe.

Alle foto’s van de fietspuzzeltocht 2021 kan je hier bekijken.