Sinterklaas komt blut aan in Bovensmilde

      Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas komt blut aan in Bovensmilde

Wat een warm onthaal voor de Sint moest worden dreigde bijna om te slaan in een bankroet voor Sinterklaas.

Vroeg in de morgen was het al onrustig in het dorp. Door het hele dorp liepen zwarte Pieten die chocoladeletters brachten naar de zestig plus leden van de Oranje Feest Vereniging. Maar sommige Pieten konden het niet laten om tijdens het bezorgen “Pieten” streken uit te halen.

Die middag zou de Sint aankomen in  de J. de Walstraat. Echter niet op zijn paard Ozosnel maar op een mooie groene tractor. Dit omdat de Sint graag een mooie tractor wou waarmee hij veel cadeautjes kan vervoeren.

Door middel van een proefritje door Bovensmilde had de Sint besloten dat hij de groene tractor wel wou kopen. Echter toen de Sint moest gaan betalen bleek er een gat te zitten in de geldzak van de Sint en waren alle muntjes verdwenen. De Pieten Slim en Slimmer hadden in een speeltuintje gespeeld en waren daarbij met de zak achter een speeltoestel blijven haken. Hierdoor kwam er een gat in de zak en lagen alle muntjes verspreid over de speeltuin. Gelukkig wilden de kinderen uit Bovensmilde de Sint helpen bij het terugvinden van de muntjes en al gauw waren alle muntjes weer opgeruimd.

Als beloning voor het meehelpen met zoeken mochten de kinderen mee naar de Spil om daar samen met de Sint en zijn Pieten feest te vieren. Eenmaal aangekomen in de Spil werd er samen met de Pieten gedanst op het liedje ‘bij ons in Bovensmilde”.

Nadat de kinderen de Sint hadden uitgezwaaid bleken er tafels vol met cadeautjes klaar te staan voor de kinderen. Alle kinderen gingen dus ook met een leuk cadeau van de Sint naar huis.

We kunnen als Bovensmilde weer terugkijken op een mooi Sinterklaasfeest en we hopen de Sint volgend jaar weer te verwelkomen in ons dorp. 

Voor een impressie van de intocht door middel van foto’s klik hier.