Sinterklaas Intocht Bovensmilde 2018

      Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas Intocht Bovensmilde 2018

Ondanks dat de Sint zijn intocht dit jaar goed had gepland liep het ook nu weer helemaal anders dan de Sint van te voren had bedacht.

Met een lesauto kwam de Sint aan in Bovensmilde en achter het stuur zat de enige echte Race Piet. Deze Piet houdt van snelheid maar heeft zijn rijbewijs nog niet. Daarom heeft de Sint besloten dat de Race Piet eerst zijn rijbewijs moet halen in Nederland.

Om iets over twee uur kwam er een lesauto de J. de Walstraat inrijden die alle kanten opreed behalve de goede. Na veel ingrijpen door de rijinstructeur stapte de Sint met het angstzweet op het hoofd uit aan het begin van de J. de Walstraat. De instructeur gaf direct aan dat het niet veilig was om nog verder te rijden met deze Piet achter het stuur en daarom besloot de Sint om de optocht door het dorp te voet af te leggen.

Tijdens de optocht door het dorp liep de Race Piet als een blinde vink achter de Sint aan. Hij liep door tuinen, knalde tegen lantaarnpalen aan en liep meerdere keren de verkeerde kant op. De kinderen begonnen steeds beter te begrijpen waarom de Race Piet allemaal pleisters en verband op zijn lichaam had.

Na de tocht door het dorp kwamen we uiteindelijk bij de Molo Oekoe aan. Nadat alle kinderen op hun plekken zaten begonnen de Muziek Pieten het liedje “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht te spelen”. Terwijl de kinderen luidkeels mee zongen kwam de Sint samen met de Race Piet de feestzaal binnen. Ook daar maakte de Race Piet er een potje van. Hij ging bij Sinterklaas op schoot zitten en kon de namen van de kinderen die kleurwedstrijd hadden gewonnen niet eens goed lezen.

Opeens stak de mevrouw van de brillenwinkel uit Smilde haar vinger op en vroeg of de ogen van de Race Piet wel eens waren getest. Het bleek dat dit nog nooit was gedaan en na een uitvoerige test bleek de Race Piet een bril nodig te hebben. De mevrouw van de brillenwinkel gaf de Race Piet een mooie bril en opeens kon hij alles weer veel beter zien.

Ook hadden de kinderen van Bovensmilde nog een verrassing voor de Sint. De afgelopen dagen hadden ze het liedje “Bij Ons in Bovensmilde” geoefend en dat lieten ze de Sint horen. Uit volle borst werd het liedje gezongen door de kinderen terwijl de juf van de kinderen de Pieten in polonaise meenam door de feestzaal. De Sint en zijn Pieten vonden het zo mooi dat ze na het liedje voor de kinderen applaudisseerden.

Nadat de kinderen Sinterklaas hadden uitgezwaaid werden er door de Pieten cadeautjes uitgedeeld zodat alle kinderen met een leuk cadeau naar huis gingen.

De Oranje Feest Vereniging Bovensmilde wil de Sint en zijn Pieten bedanken dat ze ook dit jaar weer naar Bovensmilde kwamen en we hopen ze ook volgend jaar weer te verwelkomen in ons mooie dorp.

Via onderstaande hyperlinks kun verslagen van de intocht door middel van foto’s bekijken.

  • Foto’s Mirjam Foppen-Wanders: Klik hier om naar de foto galerij te gaan.
  • Foto’s Johan de Jonge / ©JOJOFOTO: Klik hier om naar de foto galerij te gaan.