Jaaroverzicht OFV Bovensmilde 2017

      Reacties uitgeschakeld voor Jaaroverzicht OFV Bovensmilde 2017

Zo aan het einde van 2017 is het een goed moment om eens terug te blikken op de evenementen die de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde in 2017 organiseerde.

1. Paaseieren zoeken, gooien en vangen

We begonnen dit jaar met het traditionele paaseieren zoeken, gooien en vangen. Op 8 april werden op het  speelveldje Rozenstraat-Bremstraat in drie velden paaseieren verstopt, waarna het zoeken kon beginnen.

Een verslag van dit evenement kunt u vinden door hier te klikken.

2. Koningsdag

We begonnen Koningsdag met fiets versieren. Er waren zo’n vijftig kinderen die hun meegebrachte fietsen omtoverden in de mooiste creaties. Die middag organiseerden we in samen werking met Jeugdwerk Bovensmilde en IJsvereniging Voorwaarts allerlei leuke activiteiten op het ijsbaan terrein. De dag werd afgesloten met de finale van het spelletje “schijt je rijk.”

U kunt hier een verslag van het fiets versieren lezen en hier van de activiteiten op het ijsbaan terrein.

3. Dodenherdenking

Jaarlijks legt de Oranje Feest Vereniging een bloemstuk bij het graf van de Franse soldaat Gabriel de Sablet. Deze militair kwam om het leven bij de bevrijding van Bovensmilde. Onze vereniging vindt het belangrijk dat het offer wat deze man heeft gebracht nooit vergeten wordt.

Meer informatie over dit moment van eerbetoon kunt u hier vinden.

4. Kinderbingo juni 2017

In juni organiseerden we kinderbingo waarbij zo’n 25 kinderen deelnamen. Uiteindelijk gingen vele kinderen met een prijs naar huis.

U leest hier meer over de kinderbingo in juni van dit jaar.

5. Jaarmarkt

Jaarlijks organiseren we samen met IJsbaan vereniging Voorwaarts een jaarmarkt in combinatie met de Trimloop. We waren als vereniging aanwezig met het enveloppenspel en voor de kinderen een blikken gooi spel.

Een volledig overzicht van de jaarmarkt kunt u hier vinden.

6. Fietspuzzeltocht

Jaarlijks organiseren we een fietspuzzeltocht. Ook dit jaar melden zich weer zo’n vijftig deelnemers aan om deel te nemen aan dit evenement.

Het verslag en de foto’s van de fietspuzzeltocht kunt u hier vinden.

7. Kinderbingo oktober 2017

Twee maal per jaar organiseert de vereniging Kinderbingo. De tweede editie van dit evenement vond plaats in oktober. Ook tijdens dit evenement maakten we weer veel kinderen blij met een leuke prijs.

Alle foto’s van dit evenement kunt u hier vinden.

8. Intocht Sinterklaas

Zoals alle jaren wordt het verenigingsjaar afgesloten met de intocht van Sinterklaas. Dit jaar zou Sinterklaas met zijn luchtballon landen in Bovensmilde. Maar dat ging niet helemaal zoals gepland.

Een volledig verlag van de intocht kunt u hier vinden.

Met deze evenementen hebben we dit jaar jong en oud weer een leuke tijd bezorgd. De vereniging wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet in 2017 en we hopen jullie als inwoners van Bovensmilde volgend jaar weer zo’n leuk feestprogramma te kunnen aanbieden.

Lid worden van onze vereniging kost 7 euro per gezin per jaar !

Aangezien wij een non-profit vereniging zijn die volledig op vrijwilligers draait zijn wij nog steeds op zoek naar bewoners van Bovensmilde en omgeving die zich willen inzetten om deze activiteiten te organiseren. Heeft u tijd en zin om zicht in te zetten als vrijwilliger voor onze vereniging ? Klik dan hier voor meer informatie en geef u op als vrijwilliger.

Het zou toch jammer zijn als onze vereniging zou verdwijnen want zoals een wijs man ooit zei.

“Als zoiets verdwijnt uit een dorp is het ook voorgoed verdwenen.”