DorpsQuiz Bovensmilde Inschrijving geopend

      Reacties uitgeschakeld voor DorpsQuiz Bovensmilde Inschrijving geopend

Beste leden en inwoners van Bovensmilde en omgeving,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, organiseren we elk najaar de Dorpsquiz in Bovensmilde voor de leden van onze vereniging. Met teams van 10 tot 20 personen betekent dit 4 uur puzzelen en opdrachten uitvoeren, gevolgd door een afsluitende avond met spellen en gezelligheid. Ook dit najaar zal de Oranje Feest Vereniging zeker weer een dorpsquiz organiseren.

Aangezien we met de COVID-19 niet meer mogen samenkomen en evenementen organiseren, hebben we besloten andere evenementen te organiseren waar jullie de deur niet voor uit hoeven. Zo kunnen we toch zorgen voor vermaak en brengen we de mensen samen. Een van die activiteiten is de “Thuus blievn” Editie van de Dorpsquiz. In teams beantwoorden jullie van uit de eigen huiskamer vragen en voeren thuis opdrachten uit, in verschillende categorieën. Daarvoor kunnen jullie je computer, tablet en mobiel gebruiken.

Meedoen is simpel.
Voor deze Editie vorm je allereerst een team van maximaal tien personen. Vind daarvoor dorpsgenoten en gezinsleden die mee willen doen, niet noodzakelijk lid van de OFV. Je team kun je vanaf vandaag opgeven op dit adres: https://dorpsquiz2.ofvbovensmilde.nl/. Daar vind je ook informatie en hulp over hoe de website te gebruiken. Ook vindt u aan de onderzijde van deze pagina een uitgebreide stap voor stap uitleg over het aanmelden van teams.

Het Spel.
Elke week, startend vanaf week 15, organiseren we daar een online mini-dorpsquiz. Op woensdag van elke week (de eerste is dus 8 april) brengen we om 12:00 uur een nieuwe verzameling vragen online. Deze kun je met je team beantwoorden tot zondag 18:00 uur. Daarna kun je geen vragen meer beantwoorden, maar zie je de score van jouw team en van de overige teams.

Op de woensdag daarna gaat de volgende mini-dorpsquiz van start. Zo gaan we vier weken door tot eind april 2020 (week 18). Van de deelnemende teams trekken we aan het einde van deze periode op basis van de resultaten een winnaar en die wint een prijs. Na de serie van vier mini-quizzen bekijken we op basis van de situatie rond het virus of en hoe we nog verder gaan.

Laat ons nogmaals benadrukken dat voor het beantwoorden van de vragen en het uitvoeren van de opdrachten, jullie het huis niet hoeven verlaten. Blijf thuis en houd afstand! Zo komen we met z’n allen zo goed mogelijk door deze bijzondere periode.

Wat is het doel van dit spel.
Aangezien we al een aantal weken in quarantaine zitten en dit ook nog een aantal weken gaat duren is dit spel de kans om via de telefoon, whatapp of mail contact te onderhouden met je team genoten. Vraag dus ook personen voor je team waarvan je weet dat ze zich tijdens deze crisis eenzaam voelen. Als vereniging hopen we dat dit spel bijdraagt bij het verminderen van sociale isolatie. Twijfel dus niet langer en schrijf je in. Daarmee zorgen we ervoor dat we ons tijdens deze crisis iets minder alleen voelen. Het maakt voor deze versie van de dorpsquiz dan ook niet uit of je wel of geen lid bent van onze vereniging.

Kan ik nog meedoen als ik de eerste speelronde heb gemist ?
Zelfs als je de eerste spelronde hebt gemist kan je nog meedoen. Elke woensdag om 12:00 uur verschijnen er nieuwe vragen online en op de zondag daarna sluit de speelronde om 18:00 uur. Als je dus halverwege een speelronde inschrijft heb je alleen minder tijd om de vragen te beantwoorden.

Heel veel plezier!

Namens het bestuur van de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde

Klik hier voor de uitleg “DorpsQuiz aanmelden in 10 stappen”.

Klik hier voor de uitleg “DorpsQuiz vragen beantwoorden in 8 stappen”.

Klik hier voor Tips en Tricks.