Dodenherdenking in Corona tijd

      Reacties uitgeschakeld voor Dodenherdenking in Corona tijd

Vorig jaar zijn we begonnen met dodenherdenking op de begraafplaats in Bovensmilde waarbij we gezamenlijk degenen herdenken die voor onze vrijheid zijn gestorven.

Het lag in de planning om dat dit jaar weer te doen. Helaas is dat op het moment dat we 75 jaar vrijheid zouden vieren ook niet mogelijk.

Bloemstuk op het graf van Gabriel de Sablet namens de OFV.

Daarom willen we de bewoners van Bovensmilde de mogelijkheid geven om online een bloemstuk te legen met een bemoedigend bericht met daarin verwoord wat vrijheid voor hun betekent.

Wel hebben we zoals we altijd doen een bloemstuk gelegd op de graven van Jan Boer en Gabriel de Sablet. Deze twee mannen zijn aan het einde van de oorlog omgekomen terwijl ze vochten voor de vrijheid van ons als bewoners van Smilde en Bovensmilde.

Bloemstuk op het graf van Jan Boer namens de OFV.

We hopen dat u ook bereid bent een digitaal bloemstuk te leggen op onze website. Want met dit gebaar kunnen we ook dit jaar zien dat we bewondering hebben voor wat ze voor ons hebben gedaan en dat we dat nooit zullen vergeten. Zelfs niet als we beperkt zijn in onze vrijheid. Dezelfde vrijheid waar zij voor hebben gevochten tijdens de tweede wereldoorlog.

Als bestuur van de Oranje Feest Vereniging zullen wij ons blijven inzetten voor de herinnering van deze twee mannen. En wij hopen dat jullie ons daarbij willen blijven helpen. 

Het verhaal van Jan Boer en Gabriel de Sablet kunt u hier lezen en indien u een digitaal bloemstuk wilt leggen kunt u hier klikken.