Fiets versieren Koningsdag

      Reacties uitgeschakeld voor Fiets versieren Koningsdag
Datum:
27-04-2019

Tijd:
11:00 - 12:00

Locatie:
Parkeerplaats Kerk ingang Dominee L. Dijkstrastraat


Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd.

Net als Koning Willem-Alexander vierden Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana deze dag op hun verjaardag, respectievelijk 27 april, 31 augustus en 30 april. Koningin Beatrix vierde Koninginnedag niet op haar verjaardag, 31 januari, maar op 30 april, de verjaardag van haar moeder, Koningin Juliana.

Tijdens Koningsdag bezoekt Koning Willem-Alexander, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, de festiviteiten in 1 of 2 gemeenten. Deze bezoeken zijn rechtstreeks op televisie te zien. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de dag ervoor gevierd.

Als Oranje Feestvereniging (oranjevereniging) verzorgen wij jaarlijks in Bovensmilde de festiviteiten. Dit jaar (2019) organiseren we samen met Wij Zijn Bovensmilde en IJsvereniging Voorwaarts allerlei activiteiten op het ijsbaan terrein. We beginnen de dag met het traditionele fiets versieren.

Je kan je fiets meebrengen om die op de parkeerplaats bij de kerk aan de Dominee L. Dijkstrastraat te versieren. Als iedereen de fiets heeft versierd gaan we in optocht door het dorp. Het is de uitdaging om tijdens het evenement zoveel mogelijk lawaai te maken zodat niemand in Bovensmilde zich verslaapt tijdens Koningsdag.

Na afloop krijg je een kleine beloning voor je inzet.

Klik op onderstaande afbeelding voor weergave op groot formaat.