Koningsdag 2018

      Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag 2018

Ook dit jaar hebben we Koningsdag in Bovensmilde volop gevierd. We begonnen de dag met het traditionele fiets versieren en met een opkomst van zo’n vijftig kinderen was dit weer een groot succes te noemen. Na het versieren van de fietsen zijn we in optocht door Bovensmilde gegaan om onze gedecoreerde fietsen aan de inwoners te tonen.

In optocht door het dorp.

De optocht eindigde op het ijsbaanterrein waar de kinderen een ijsje en een sjoelsteen kregen als beloning voor hun inzet. De sjoelsteen kon gebruikt worden voor het spelletje “Sgeit je rijk” waarbij de kinderen hun sjoelsteen in een afgezet veldje mochten gooien en de eigenaar van de sjoelsteen waar de geit het dichtst bij poepte won een leuke prijs. Er waren drie prijzen te verdelen en de gelukkige winnaars waren.

  1. Meindert: Speelgoed tegoedbon van 30 euro.
  2. Quinten: Speelgoed tegoedbon van 20 euro.
  3. Pepijn: Speelgoed tegoedbon van 10 euro.

De geiten van Sgeit je rijk in actie.

Verder was er als vermaak voor de kinderen een luchtkussen, een ranja koe en een rad van fortuin aanwezig.

Voor de volwassenen was er het spelletje bierkratje drukken en natuurlijk het spelletje “Schijt je rijk” waarvoor men al weken loten kon kopen.

En natuurlijk was er dit jaar ook weer een vrijmarkt.

De vrijmarkt.

Om 15:00 werden de koeien van het spelletje “Schijt je rijk” losgelaten en na een tijd waren hiervan ook de winnaars bekend. De prijzen werden als volgt verdeeld.

  1. Kavel 273 – 250 euro: Familie Poelarends
  2. Kavel 824 – 150 euro : Familie Wanders
  3. Kavel 1012 – 50 euro: Familie Kiers

De koeien van Schijt je Rijk

Met een flinke opkomst en het mooie weer mogen we wel spreken van een geslaagde Koningsdag.

Als laatst willen we alle vrijwilligers bedanken en in het bijzonder de familie Timmermans en het ’t Meulenparkie. We zien jullie graag volgend jaar terug op Koningsdag in Bovensmilde.

Voor een verslag door middel van foto’s kunt u hier klikken.