Intocht Sinterklaas

LET OP DIT JAAR EEN AANGEPASTE INTOCHT ALLES HIEROVER LEES JE HIER.

Aan het einde van het jaar in de maand november begint ieder kinderhart (en die van mama, papa, oma en opa ook) sneller te kloppen. De stoomboot afgeladen met pakjes, pepernoten en pieten komt weer naar Nederland !

Sinterklaas kan natuurlijk Bovensmilde niet overslaan en komt dan ook twee weken voor pakjesavond op zaterdag langs.

’s Ochtends gaan alle pieten bij onze 60+ leden langs die wel lief zijn geweest het afgelopen jaar. Gelukkig zijn de stoute opa’s en oma’s te zwaar om mee te nemen naar Spanje.

Als Sinterklaas en zijn pieten dan klaar zijn met rondbrengen van de presentjes gaan ze naar de parkeerplaats bij de supermarkt / slagerij om daar alle kinderen te begroeten. Hierna gaat Sinterklaas gevolgd door zijn pieten en iedereen die gekomen is in optocht door de straten van Bovensmilde om te laten weten dat hij er weer is. De optocht zal uiteindelijk eindigen bij de Spil.  (Optocht is voor zowel leden als niet-leden)

Op vertoon van je lidmaatschapskaart van de Oranje Feestvereniging kan je naar binnen bij de Spil waar het feest nog even door gaat. Hier gebeuren elk jaar de vreemdste dingen, maar gelukkig altijd met een goede afloop. Ook krijgen alle kinderen die lief zijn geweest en niet ouder zijn als 8 jaar (0 jr. tot en met 8 jr.) een persoonlijk kado van Sinterklaas en zijn pieten.

Zorg dus dat je in ieder geval op tijd je mama en papa hebt overgehaald om lid te worden ! Dit kan je het beste doen door vanaf dierendag extra lief te zijn voor papa en mama en het heel vaak te vragen.

Gratis toegang voor leden.

Niet leden zijn van harte welkom op het startpunt om mee te lopen in de optocht maar kunnen helaas niet mee naar binnen.