Fietspuzzeltocht 2022: verslag en foto’s

      Reacties uitgeschakeld voor Fietspuzzeltocht 2022: verslag en foto’s

Afgelopen zondag 12 juni vond de traditionele fietspuzzeltocht van de Oranje Feest Vereniging weer plaats. Het was een dag met prachtig fietsweer, met beetje veel wind, maar dat was heerlijk fietsen als de wind in je rug blies.

Er meldden zich 65 deelnemers in de middag bij De Spil, waarvan maar liefst 21 kinderen. Bij het uitreiken van de puzzelroute ontving iedere deelnemer een prachtig verpakte lekkernij van Maandewark Smilde. Aan de hand van aanwijzingen en foto’s, moest men de juiste weg zien te fietsen. De eerste stop werd gevonden bij de prehistorische veenbrug nabij Smilde. Hier werd een gezonde snack uitgedeeld en konden de kinderen een spel tegen elkaar spelen.

Verder fietsend over het nieuw aangelegde fietspad, ging men richting Kwekerij Voortman in Smilde. Hier werd tijdens de tussenstop een rondleiding gegeven over het bedrijf door de enthousiaste eigenaren. Niemand ging met lege handen naar huis en de kinderen mochten zelfs hun eigen vaste plant potten.
Tijdens de tussenstop bij de Spil was er gelegenheid voor een drankje en een gezond stuk fruit, aangeboden door Smilande. In Bovensmilde ging de route langs atelier deGraver die speciaal voor onze deelnemers ook op zondag open was. Hier kon iedereen genieten van de pracht en praal in het mooi verbouwde kerkje. De route vervolgde zich langs de Baggelhuizerplas om uiteindelijk weer terug bij de Spil uit te komen.

Aangekomen bij de finish mochten alle kinderen touwtje trekken voor een cadeautje en de volwassenen konden met het enveloppenspel kans maken op een extra versnapering. Terwijl de volwassenen genoten van een drankje in het zonnetje, speelden de kinderen diverse spelletjes, mede mogelijk gemaakt door Gezond in Midden Drenthe en Andries Spellen. Ook van de smoothiefiets van Gezond in Midden Drenthe werd volop gebruik gemaakt, om een heerlijke gezonde smoothie te mixen met je eigen fietskracht.

We kijken terug op een geslaagde dag, met vrolijke deelnemers en willen al onze sponsoren en vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet.

Hieronder een greep uit de vele foto’s die afgelopen zondag zijn gemaakt: