DorpsQuiz Bovensmilde groot succes!

      Reacties uitgeschakeld voor DorpsQuiz Bovensmilde groot succes!

Op 24 september 2022 organiseerde de Oranje Feestvereniging Bovensmilde de jaarlijkse DorpsQuiz. Dit was het vijfde jaar op rij dat de DorpsQuiz in Bovensmilde plaats vond en in deze lustrumeditie streden maar liefst negen teams om de grote eer. De dag begon voor de teams met vier uur lang thuis vragen beantwoorden, puzzelen en leuke doe-opdrachten doen. Die opdrachten varieerden van lampionnetje lopen en taart bakken tot objecten zoeken in het dorp en ook zoveel mogelijk guldens verzamelen. Dat leverde veel hilariteit en mooie foto’s op, en de teams hadden duidelijk veel plezier in het gezellig samen vragen beantwoorden. Om zeven uur sloot het online DorpsQuiz-systeem en kon de eerste tussenstand worden opgemaakt.

Alleen maar een tussenstand, want de DorpsQuiz ging later verder met een afsluitende feestavond in dorpshuis De Spil. Daar stond de band Just2Mention en Friends al klaar om iedereen een prachtige muzikale avond te bezorgen. Nadat iedereen wat had te drinken en de teams aan elkaar waren voorgesteld, begon het finalespel. Daarbij speelde de band intro’s van bekende nummers en deelnemers moesten zo snel mogelijk raden wat de titel van het betreffende liedje raden en naar het juiste vak op de dansvloer rennen. Zo konden de laatste punten voor je team worden verzameld.

Na het optellen van alle punten kon de eindstand worden opgemaakt. Daarbij kwam team Desalnietdeminste als winnaar uit de bus, met Bovensmildeger Friends en Per Seconde Grijzer op de respectievelijk tweede en derde plek. Bij de prijsuitreiking kreeg team Desalnietdeminste net als vorig jaar de trofee uitgereikt met bijbehorende prijs: een uitgebreide barbecue met het hele team. Daarna was het tijd voor livemuziek en veel gezelligheid, waar ook alle vragen en antwoorden nog eens uitgebreid werden doorgesproken. Er werd gekletst, gedronken en gedanst tot in de kleine uurtjes – een mooie afsluiting van een prachtige dag.

We bedanken iedereen die bij de DorpsQuiz aanwezig was en op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie dorpsactiviteit. Hopelijk weer tot volgend jaar!

De foto’s van deze prachtige dag vind je hier in de fotogalerij.